Jdi na obsah Jdi na menu
 


30. 8. 2018

1. Bc. Aleš Tolar (42 let)

img_20180825_102530.jpgVystudoval jsem žurnalistiku a od školy se jí živím. V uplynulých sedmi letech jsem byl šéfredaktorem regionálního Deníku. Mou největší zálibou je sport, k němuž vedu i oba své syny (12 a 7 let). Po rozvodu je mám ve střídavé péči. Příští rok zjara nás čeká stěhování z Malesic, naštěstí jen do Dolní Vlkýše, kde jsme našli pěkný pozemek a stavíme tu nový domek. Zůstanu tak v našem obvodu. Už jsme tu zakořenili a máme zde svůj domov.

Proč kandiduji a hodlám se ucházet o post starosty? Od chvíle, kdy jsme se do Malesic před 10 lety přistěhovali, snažil jsem se zapojit do dění a zajímal jsme se o veřejné věci a fungování obvodu. Byl jsem několik let předsedou spolku Plzeň9, který organizuje spoustu akcí pro místní lidi. Uplynulé čtyři roky jsem byl zastupitelem a coby člen opozice předsedou kontrolního výboru.

Poznal jsem zblízka práci lidí v čele našeho obvodu, mám za léta praxe v lokální žurnalistice poznatky o fungování mnoha jiných obcí a obvodů. Nechci dosavadní vedení našeho obvodu paušálně kritizovat, ale musím říct, že naši radnici lze řídit mnohem lépe a dosáhnout výraznější změny k lepšímu, dostanou-li příležitost jiní lidé než dosud.

Do letošních voleb jdu v čele kandidátky spolu s lidmi, za které dávám ruku do ohně, že jsou poctiví „srdcaři“, myslí to s Malesicemi i Dolní Vlkýší dobře a jsou ochotní pro ně hodně udělat. Dali jsme hlavy dohromady a sestavili 10 reálných cílů (viz zde) a za ten nejdůležitější ze všech považujeme vodovod a kanalizaci. Věřím, že jejich realizaci lze urychleně prosadit. Plzeň je jedno z nejbohatších měst v Česku, investuje stovky milionů do kulturních, sportovních a dopravních projektů, musí ale obrátit pozornost i na okrajové části města a zajistit nám základní infrastrukturu potřebnou pro život.

Dostaneme-li Vaši důvěru a stanu se starostou, slibuji, že si čtyři roky na úřadě nehodlám jen odsedět, ale vynasnažím se všechny stanovené cíle splnit.